Close up De Niro Ottaviano WRAT Antracite Messapia top

MAATVOERING

De Niro rijlaarzen worden op maat gemaakt. Om ervoor te zorgen dat iedere ruiter zijn of haar perfecte maat kan vinden, heeft De Niro meer dan 450 standaard maatcombinaties ontwikkeld. Naast deze standaard maten, is maatwerk ook mogelijk.

Hieronder zal worden uitgelegd hoe de maten dienen te worden opgenomen, en vervolgens is onderaan deze pagina de maattabel per voetmaat opgenomen.

Opmeten

Deze richtlijnen voor het opnemen van De Niro maten zijn ontwikkeld om ruiters te helpen met het vinden van de perfecte maat. Om een nauwkeurige meting te krijgen, is het belangrijk dat je tijdens het opmeten een paardrijbroek en eventueel paardrijsokken draagt.

Vraag indien nodig iemand om te helpen bij het opnemen van je maten. Mocht je verdere hulp nodig hebben bij het vinden van de juiste maat, neem dan contact op met een van onze verkooppunten. Bij onze verkooppunten is het tevens mogelijk om een groot aantal maten door te passen, zodat je zeker bent dat je de juiste maat bestelt.

Stap 1: Kies de juiste voetmaat.

Stap 2: Meet de hoogte van je onderbeen op. Dit doe je door een meetlint op het onderste punt van de hak te zetten, en de hoogte te meten tot in de knieholte. Hierbij wordt de meting het meest nauwkeurig wanneer het been ligt gebogen is.

Stap 3: Meet de omtrek van je kuit op. Dit doe je door het meetlint rond het dikste punt van de kuit te leggen. Houd hierbij het been recht. Het is verstandig beide benen op te meten, aangezien er soms enig verschil in omtrek kan zijn tussen de beide kuiten. Meet ook de omtrek vlak onder de knieschijf. Is er veel meer of minder dan 2cm verschil tussen de kuit en knie? Neem dan contact met ons op voor eventueel knie-maatwerk.

Stap 4: Vergelijk de maten die je hebt opgenomen met de maattabel van jouw voetmaat.

Maattabel

Nu je de juiste maten hebt opgenomen, kan je hieronder de tabel opzoeken die bij de juiste voetmaat hoort. Hierin kunt u de opgemeten maten opzoeken, waardoor er een maat gevonden wordt die bestaat uit de voetmaat + de letter(s) van de hoogte + de letter(s) van de kuitomtrek.