OVER ONS

Opgericht in 1981

De Niro Boot Co. staat bekend om kwaliteit, stijl en innovatie in de hippische wereld. Alle De Niro laarzen worden handgemaakt in de De Niro fabriek in de streek Lecce, in het zuiden van Italië. 

“Passie is het echte geheim van ons bedrijf. Ons vakmanschap zal altijd van wereldklasse zijn en onze laarzen zijn volledig met de hand gemaakt, van de zolen tot het beroemde maatwerk. Ons team is erg gepassioneerd over wat we doen. Nu omvat ons assortiment laarzen voor zowel recreatieruiters als voor wedstrijdruiters, met items variërend van standaard laarzen, tot volledig op maat gemaakte items. Alle laarzen zijn handgemaakt en worden onderworpen aan strenge tests en kwaliteitscontroles, met als doel volledige klanttevredenheid. Een uitstekende klantenservice is voor ons zeer belangrijk.”

- Filippo Donadeo, De Niro Boot Co’s mede-oprichter

Missie

Alle De Niro laarzen worden goed getest en erg streng gecontroleerd op kwaliteit, met als doel volledige klanttevredenheid.

 

Visie

Kwaliteit, aandacht voor detail, innovatie, stijl en onderzoek zijn onze topprioriteiten. Elke De Niro laars is een meesterwerk.

Onze waarden

Handgemaakte luxe

Ruiters van over de  hele wereld waarderen het Italiaanse De Niro vakmanschap, de onberispelijke kwaliteit en de persoonlijke styling die De Niro Boot Co kenmerkt. De Niro Boots worden door ervaren ambachtslieden vakkundig handgemaakt, in de stad Casarano in Zuid-Italië.

Aandacht voor detail, het gebruik van het fijnste leder, talent en intuïtie voor innovatie zijn al ruim dertig jaar kenmerkend voor het merk De Niro Co. Een uitgebreide lijn van populaire ontwerpen en oneindig veel personalisatieopties zorgen ervoor dat iedere ruiter zijn of haar unieke smaak kan uiten, een statement kan maken, of gewoon zijn of haar persoonlijkheid kan laten zien door het dragen van unieke rijlaarzen

 

 

Geschiedenis

De Niro Boot Co produceert al laarzen sinds 1981. Tot 1995 werden er vooral speciale modellen gemaakt voor grote merken zoals Prada en Gucci. Deze merken verplaatsten de productie na enkele jaren naar het verre Oosten.
Ondertussen namen een aantal van de medewerkers fanatiek deel aan wedstrijden in de paardensport. Zij stelde voor om rijlaarzen te gaan ontwikkelen. Deze rijlaarzen bevielen zo goed, dat er een enorme vraag ontstond.

De laarzen ontwikkelden zich tot wat vandaag de dag echte ‘De Niro Boots’ zijn: Comfortabele topkwaliteit rijlaarzen in chique Italiaans design, vervaardigd door echte kunstenaars.

Sfeerfoto De Niro Polo Brushed Black Big Strap

De Niro Boot gebruikt bij de productie van De Niro rijlaarzen alleen natuurlijke materialen van de hoogste kwaliteit. Het gebruik van deze materialen zorgt niet alleen voor consistentie en kracht, maar ook voor optimaal comfort voor iedere ruiter. Deze materialen en technieken hebben geresulteerd in enkele aspecten die kenmerkend zijn voor de De Niro kwaliteit, namelijk: het WRAT leder, de Vibram zool, en de Titan zipper.

WRAT leder:

De WRAT behandeling (Water Resistant Advanced Treatment) die gehanteerd wordt bij De Niro Boot Co. houdt in dat gebruik wordt gemaakt van hydrofobe materialen die tijdens het looien van het leder aan de lederstructuur worden gebonden, om zo een beschermende barrière te vormen. De Niro Boot gebruikt deze geavanceerde WRAT behandeling niet alleen voor het leder van de laars, maar ook voor de lederen binnenzool. Deze behandeling zorgt ervoor dat zweet in de vorm van water naar de buitenkant van de laars wordt doorgegeven. Het gevolg is dat de benen en voeten van de ruiter hygiënisch en droog blijven. Deze WRAT behandeling zit niet standaard op de Tricolore rijlaarzen. Wél op iedere andere De Niro laars of schoen.

Sfeerfoto De Niro Dressaggio met Uptop Flower Swarovski

Vibram zool:

Er zijn verschillende aspecten van de zool waaraan De Niro Boot Co erg veel belang hecht.

Het ademende, antibacteriële en absorberende leder, gecombineerd met een geactiveerde koolstofzool maakt natuurlijke en hygiënische transpiratie rond de voet mogelijk en geeft de drager van de laars een gevoel van frisheid en comfort. Daarnaast zorgt een reeks microgaatjes op de lederen binnenzool voor extra ventilatie.

De innovatieve binnenzool is uitgebreid onderzocht, wat heeft geleid tot de geavanceerde WRAT behandeling. De binnenzool is gemaakt van een speciaal leder met een dikte van 5,5 mm, dat transpiratie opneemt, doorgeeft en weg laat vloeien in de vorm van waterdamp. Dit proces wordt mogelijk gemaakt door de microscopisch kleine ruimte tussen de vezels in de zool.

De slijtvaste rubber buitenzool wordt geproduceerd bij Vibram (bekend van de loopzolen bij verschillende merken top kwaliteit bergschoenen) is een effectieve antislip zool, die zorgt voor maximale veiligheid en adhesie, zelfs onder extreme omstandigheden. Deze Vibram zool zit niet standaard op de Tricolore rijlaarzen. Wél op iedere andere De Niro laars of schoen.

Titan zipper:

Naast bovenstaande aspecten, is er nóg iets dat De Niro laarzen zo bijzonder maakt: De Titan zipper. Deze ultra-sterke rits wordt standaard gemaakt in iedere De Niro rijlaars, zonder extra meerprijs. Doordat deze rits een stuk sterker is dan bij andere merken gebruikelijke ritsen, maakt deze rits De Niro laarzen extra duurzaam. De levensduur van de rits is namelijk een stuk langer, waardoor de gehele laars natuurlijk langer mee gaat. Door deze sterke rits in combinatie met de andere bijzondere technieken en kenmerken van De Niro, kan jij zo lang mogelijk van jouw De Niro laarzen genieten, en blijven die zo lang mogelijk mooi en sterk. Deze Titan zipper zit niet standaard op de Tricolore rijlaarzen. Wél op iedere andere De Niro laars of schoen.

De Niro Boot Bellini in WRAT Foresta met Rondine top, in witte lijst

Één cent, het verhaal

Soms gebeuren dingen met een reden! Soms kan een onverwachte gebeurtenis omslaan in iets waardevols en belangrijks en blijft die herinnering je altijd bij. Zo’n gebeurtenis kan ook gebeuren bij een kampioen, gedurende een wedstrijd… En daar begint het verhaal van De Niro.

Een ruiter droeg een paar De Niro paardrijlaarzen, toen hij iets vreemds onder zijn voet voelde. Het voelde als een irritante druk, waardoor hij anders moest bewegen om de pijn te verlichten. Misschien was het door de onverwachte bewegingen, we zullen het nooit weten, maar het paard gaf alles wat hij had waardoor ze de wedstrijd wonnen en de ruiter zijn vertrouwen terug had. Een paar dagen later bracht de ruiter de laarzen terug om ze te laten maken en wat bleek? Er zat een één eurocent muntstuk tussen het leer van de laars, niemand weet hoe het daar terecht is gekomen. Het nieuws werd aan de ruiter verteld en hij stond ervan versteld, waardoor hij erop aandrong om de cent in zijn laars te laten als geluksmunt! Om deze speciale gebeurtenis niet te vergeten en omdat De Niro Boot Co. dit graag wil delen, hebben zij de één cent toegevoegd aan alle producten. Dit om alle ruiters en klanten veel geluk te wensen in de sport en tijdens de moeilijkste wedstrijden van het leven!