Jessica von Bredow-Werndl

Jessica von Bredow-Werndl (geboren op 16 februari 1986 in Rosenheim) is een Duitse olympische dressuuramazone.

Jessica Von Bredow-Werndl heeft zich gekwalificeerd voor de Dressuur Wereldbekerfinale van 2014 in Lyon, nadat ze als vierde eindigde in de ranglijst van de West-Europese Liga. Ze won de kwalificatieronde van de West-Europese Liga in Göteborg tijdens het seizoen 2013/2014

Tijdens de finale in het expocenter van Lyon eindigde ze als zevende.

Von Bredow-Werndl nam ook deel aan de World Cup-finales van 2015 in Las Vegas, Nevada. Deze keer eindigde ze als derde en behaalde ze een podiumplaats, met een score boven de 80%. Von Bredow-Werndl verdedigde met succes haar derde plaats in de volgende editie van de World Cup-finale in 2016.

Ze werd geselecteerd om deel uit te maken van het Duitse team op de Europese Dressuurkampioenschappen van 2015, waar ze een bronzen medaille won in de teamcompetitie en zevende werd in de kür op muziek.

Jessica werd de individuele olympische kampioen tijdens de Olympische Zomerspelen van 2020 in Tokio met haar merrie Dalera, met een score van 91,732% in de individuele kür op muziek. Ze behaalde ook de gouden teammedaille met Isabell Werth en Dorothee Schneider

Geschiedenis van Jessica

Jessica kreeg haar eerste rijles toen ze vier jaar oud was, en dat was de vonk die nodig was om haar levenslange passie aan te wakkeren. Op dat moment was haar broer Benjamin 6 jaar oud. Ook hij raakte verslaafd aan de rijervaring en tot op de dag van vandaag blijven ze liever in de stallen bij de paarden dan waar dan ook ter wereld.

Jessica kreeg haar eerste paard op zevenjarige leeftijd. Het paard dat haar ouders haar gaven, heette “Little girl” en was een Lewitzer pony. Voor Jessica was dit paard duizend keer interessanter dan alle Barbies ter wereld. Om haar en Benjamins verlangen om te leren rijden te ondersteunen, was er altijd Paul Elzenbaumer, hun eerste trainer. Van 1995 tot 2007 was Stephan Münch er om hen te helpen van het E-niveau naar de Grand Prix te gaan. Voor Jessica waren die elf jaar ongelooflijk rijk aan leren, plezier en opwinding.

In 1998 en 1999 kwalificeerden Jessica en haar nieuwe paard “Nino the Champ” zich voor de finales van de Duitse “Bundeschampion” in Warendorf. Dat was de eerste keer dat ze voelde wat het betekende om deel te nemen aan een groot kampioenschap.

In 2002, kwam haar droom om deel te nemen aan de Europese Kampioenschappen uit. Bonito en Duchess hielpen haar in slechts drie jaar tijd zes gouden en twee zilveren medailles te behalen. In die tijd slaagde ze er ook in om drie Duitse nationale titels te winnen. In 2006 had ze de Grand Prix bereikt.

 

Jessica en Benjamin waren vastbesloten zich te vestigen op het Grand Prix-niveau met de jonge paarden die ze zelf trainden. Tijdens hun reis werden ze bijgestaan door essentiële tips van Isabell Werth. In de vijf jaar dat ze hen hielp, bracht ze hen in contact met Jonny Hilberath. Ze werken sinds 2011 met hem samen. Ze hadden ook het voordeel van doorlopende trainingssessies met Andreas Hausberger, een van de hoofdruiters van de Spaanse Rijschool in Wenen.

Vorige slide
Volgende slide

Voor Jessica is het motiveren van jonge paarden en hen ondersteunen in hun ontwikkeling een grote bron van vreugde. Maar het is nog mooier als de paarden iets teruggeven en ze samen succes behalen.

In 2012 kwam Unee, een knappe zwarte hengst, eigendom van Beatrice Bürchler-Keller, in haar leven. Ze werden al snel een team en hebben zich sinds hun eerste succes in de regionale toernooien aanzienlijk ontwikkeld. Sindsdien hebben ze zich een weg gebaand naar het internationale toneel en zijn ze opgemerkt. Jessica beweert dat er altijd ruimte is voor verbetering en dat ze enthousiast is om te zien hoever zij en haar team zichzelf kunnen pushen. Ze is ook zeer dankbaar voor wat ze heeft en dat ze elke dag kan doen wat ze het liefste doet: leven met paarden, van hen leren en samen plezier hebben.

De Niro

De dressuur amazone, Jessica, rijdt al een aantal jaar met de prachtige De Niro rijlaarzen. Het chique model waar Jessica onder anderen mee rijdt zijn de JB Green laarzen. Dit chique model is de De Niro JB Green Line rijlaars. Deze laars is gemaakt van gerecycled materiaal, waardoor het geheel ecologisch verantwoord geproduceerd is. Dit model is ontworpen in samenwerking met Jessica von Bredow-Werndl. De laarzen zijn voorzien van een rits schuinvoor, afgewerkt met een mooie strap aan de bovenkant. Daarnaast is de teenkap geperforeerd in een leuk patroon. Dit model is verkrijgbaar met of zonder veter op de wreef.