Niet alleen de lederkeuze van De Niro Boot Co. zorgt ervoor dat deze laarzen optimaal comfort bieden aan iedere ruiter. Ook de techniek die wordt gebruikt voor het bewerken van het leder en het maken van de zool is hierbij erg onderscheidend.

 

Techniek

De WRAT behandeling (Water Resistant Advanced Treatment) die gehanteerd wordt bij De Niro Boot Co houdt in dat gebruik wordt gemaakt van hydrofobe materialen die tijdens het looien van het leder aan de lederstructuur worden gebonden, om zo een beschermende barrière te vormen. De Niro Boot gebruikt deze geavanceerde WRAT behandeling niet alleen voor het leder van de laars, maar ook voor de lederen binnenzool. Deze behandeling zorgt ervoor dat zweet in de vorm van water naar de buitenkant van de laars wordt doorgegeven. Het gevolg is dat de benen en voeten van de ruiter hygiënisch en droog blijven.

 

Constructie van de zool
Er zijn verschillende aspecten van de zool waaraan De Niro Boot Co erg veel belang hecht.

  • Het ademende, antibacteriële en absorberende leder, gecombineerd met een geactiveerde koolstofzool maakt natuurlijke en hygiënische transpiratie rond de voet mogelijk en geeft de drager van de laars een gevoel van frisheid en comfort. Daarnaast zorgt een reeks microgaatjes op de lederen binnenzool voor extra ventilatie.
  • De innovatieve binnenzool is uitgebreid onderzocht, wat heeft geleid tot de geavanceerde WRAT behandeling. De binnenzool is gemaakt van een speciaal leder met een dikte van 5,5 mm, dat transpiratie opneemt, doorgeeft en weg laat vloeien in de vorm van waterdamp. Dit proces wordt mogelijk gemaakt door de microscopisch kleine ruimte tussen de vezels in de zool.
  • De slijtvaste rubber buitenzool wordt geproduceerd bij Vibram (bekend van de loopzolen bij verschillende merken top kwaliteit bergschoenen) is een effectieve antislip zool, die zorgt voor maximale veiligheid en adhesie, zelfs onder extreme omstandigheden.

 

Door de speciale techniek die gebruikt wordt in de productie van De Niro rijlaarzen, is het belangrijk de rijlaarzen goed te onderhouden. Tips voor het onderhoud van De Niro rijlaarzen lees je hier.

Meer informatie over de techniek en de mensen achter het bedrijf De Niro Boot Co. cind je op de website van De Niro Italie. Om deze website te bekijken klik je hier.