Handgemaakte luxe

Ruiters van over de  hele wereld waarderen het Italiaanse De Niro vakmanschap, de onberispelijke kwaliteit en de persoonlijke styling die De Niro Boot Co kenmerkt. De Niro Boots worden door ervaren ambachtslieden vakkundig handgemaakt, in de stad Casarano in Zuid-Italië.

Aandacht voor detail, het gebruik van het fijnste leder, talent en intuïtie voor innovatie zijn al ruim dertig jaar kenmerkend voor het merk De Niro Co. Een uitgebreide lijn van populaire ontwerpen en oneindig veel personalisatieopties zorgen ervoor dat iedere ruiter zijn of haar unieke smaak kan uiten, een statement kan maken, of gewoon zijn of haar persoonlijkheid kan laten zien door het dragen van unieke rijlaarzen

 

Geschiedenis

De Niro Boot Co produceert al laarzen sinds 1981. Tot 1995 werden er vooral speciale modellen gemaakt voor grote merken zoals Prada en Gucci. Deze merken verplaatsten de productie na enkele jaren naar het verre Oosten.
Ondertussen namen een aantal van de medewerkers fanatiek deel aan wedstrijden in de paardensport. Zij stelde voor om rijlaarzen te gaan ontwikkelen. Deze rijlaarzen bevielen zo goed, dat er een enorme vraag ontstond.

De laarzen ontwikkelden zich tot wat vandaag de dag echte ‘De Niro Boots’ zijn: Comfortabele topkwaliteit rijlaarzen in chique Italiaans design, vervaardigd door echte kunstenaars.

 

Focus op techniek

De Niro Boots zijn ontwikkeld uit liefde en passie voor de paardensport. Het doel is om laarzen te maken die aan alle eisen voldoen van ruiters die een topprestatie moeten leveren. Om dit te bereiken is onderzoek gedaan naar het juiste leder, de juiste zolen en de juiste modellen. Deze uitgebreide kennis in combinatie met onbetwist vakmanschap maken iedere De Niro Boot een rijlaars van Italiaanse top klasse.

De Niro Boot gebruikt bij de productie van De Niro rijlaarzen alleen natuurlijke materialen van de hoogste kwaliteit. Het gebruik van deze materialen zorgt niet alleen voor consistentie en kracht, maar ook voor optimaal comfort voor iedere ruiter. Benieuwd naar de techniek achter de De Niro rijlaarzen? Bekijk de techniek pagina.