De Niro JB Green Line

De Niro JB Green Line

De Niro Boot Co. heeft recentelijk een nieuwe, innovatieve lijn paardrijlaarzen op de markt gebracht: de De Niro Green Line. Deze laarzen zijn gemaakt van gerecycled materiaal, wat geheel ecologisch verantwoord verwerkt is! Daarnaast zijn deze laarzen ontstaan in samenwerking met Jessica Von Bredow-Werndl en Benjamin Werndl. Vandaar dat deze eerste DeNiroGreen laarzen de naam JB dragen. Ben jij benieuwd naar het verhaal achter deze ‘groene’ laarzen? Lees dan snel verder!

De DeNiroGreenLine is een lijn welke bestaat uit twee modellen. Normaal wordt voor het maken van laarzen materiaal gebruikt van chemische oorsprong. Bij het maken van deze ‘groene’ laarzen worden deze materialen vervangen door natuurlijk afval. Residuen van fruit uit de fruitindustrie worden op een natuurlijke manier gedroogd, waardoor het een poeder wordt. Van dit poeder wordt een ‘huid’ gevormd, waarvan de laarzen gemaakt worden.

Bij dit nieuwe materiaal:

 • Is 70% minder water nodig gedurende het gehele proces
 • Worden geen chemische toevoegingen gebruikt
 • Wordt uitstoot verlaagd, omdat er minder energie verbruikt wordt
 • Worden kosten voor afvalmanagement bespaard
 • Zorgt voor relatief weinig schade aan het milieu

Maar, dit nieuwe, milieuverantwoorde materiaal is niet alleen mooi. Het is ook functioneel én goed van kwaliteit! Door De Niro zijn verschillende tests uitgevoerd, om de technische aspecten en de prestatie van het materiaal te garanderen.

 

Door De Niro zijn tests uitgevoerd op gebied van:

 • Treksterkte (de weerstand van het materiaal tegen breken onder spanning)
 • Scheursterkte
 • Slijtage
 • Buigweerstand
 • Kleurvastheid
 • Duurzaamheid

 

Aangezien het nieuwe materiaal al deze tests doorstaan heeft, kunnen we zeker zeggen dat dit duurzame materiaal niet onderdoet aan de kwaliteit die je gewend bent van De Niro rijlaarzen!

 

De nieuwe De Niro Green laarzen zijn verkrijgbaar met én zonder veter, in de kleuren zwart en bruin, vanaf €849,95

Geef een reactie