Wat maakt De Niro Rijlaarzen zo bijzonder?

Wat maakt De Niro Rijlaarzen zo bijzonder?

Ruiters van over de  hele wereld waarderen het Italiaanse De Niro vakmanschap, de onberispelijke kwaliteit en de persoonlijke styling die De Niro Boot Co kenmerkt. De Niro Boots worden al jaren lang door ervaren ambachtslieden vakkundig handgemaakt, in de stad Casarano in Zuid-Italië.

Aandacht voor detail, het gebruik van het fijnste leder, talent van de medewerkers en een intuïtie voor innovatie zijn al ruim dertig jaar kenmerkend voor het merk De Niro Boot Co. Een uitgebreide lijn van wereldwijd populaire ontwerpen en oneindig veel personalisatieopties zorgen ervoor dat iedere ruiter of amazone zijn of haar unieke smaak kan uiten, een statement kan maken, of gewoon zijn of haar persoonlijkheid kan laten zien door het dragen van unieke rijlaarzen. De Niro rijlaarzen bieden hiermee niet alleen een erg unieke uitstraling, maar ook een uniek level van comfort en functionaliteit. Maar wat maakt De Niro laarzen zo bijzonder? Waardoor kan De Niro deze onbetwiste kwaliteit leveren? Dat komt doordat De Niro Boot Co uitzonderlijke technieken en materialen gebruikt. Wat dat precies inhoudt, lees je hieronder.

De Niro Boots zijn ontwikkeld uit liefde en passie voor de paardensport. Het doel is om laarzen te maken die aan alle eisen voldoen van ruiters die een topprestatie moeten leveren. Om dit te bereiken is onderzoek gedaan naar het juiste leder, de juiste zolen en de juiste modellen. Deze uitgebreide kennis in combinatie met onbetwist vakmanschap maken iedere De Niro Boot een rijlaars van Italiaanse top klasse. De Niro Boot gebruikt bij de productie van De Niro rijlaarzen alleen natuurlijke materialen van de hoogste kwaliteit. Het gebruik van deze materialen zorgt niet alleen voor consistentie en kracht, maar ook voor optimaal comfort voor iedere ruiter. Deze materialen en technieken hebben geresulteerd in enkele aspecten die kenmerkend zijn voor de De Niro kwaliteit, namelijk: het WRAT leder, de Vibram zool, en de Titan zipper*.

*Alle drie van deze kenmerken zitten niet standaard op Tricolore rijlaarzen. Wél op iedere andere De Niro laars of schoen.

WRAT leder:

De WRAT behandeling (Water Resistant Advanced Treatment) die gehanteerd wordt bij De Niro Boot Co. houdt in dat gebruik wordt gemaakt van hydrofobe materialen die tijdens het looien van het leder aan de lederstructuur worden gebonden, om zo een beschermende barrière te vormen. De Niro Boot gebruikt deze geavanceerde WRAT behandeling niet alleen voor het leder van de laars, maar ook voor de lederen binnenzool. Deze behandeling zorgt ervoor dat zweet in de vorm van water naar de buitenkant van de laars wordt doorgegeven. Het gevolg is dat de benen en voeten van de ruiter hygiënisch en droog blijven.

Vibram zool:

Er zijn verschillende aspecten van de zool waaraan De Niro Boot Co erg veel belang hecht.

Het ademende, antibacteriële en absorberende leder, gecombineerd met een geactiveerde koolstofzool maakt natuurlijke en hygiënische transpiratie rond de voet mogelijk en geeft de drager van de laars een gevoel van frisheid en comfort. Daarnaast zorgt een reeks microgaatjes op de lederen binnenzool voor extra ventilatie.

De innovatieve binnenzool is uitgebreid onderzocht, wat heeft geleid tot de geavanceerde WRAT behandeling. De binnenzool is gemaakt van een speciaal leder met een dikte van 5,5 mm, dat transpiratie opneemt, doorgeeft en weg laat vloeien in de vorm van waterdamp. Dit proces wordt mogelijk gemaakt door de microscopisch kleine ruimte tussen de vezels in de zool.

De slijtvaste rubber buitenzool wordt geproduceerd bij Vibram (bekend van de loopzolen bij verschillende merken top kwaliteit bergschoenen) is een effectieve antislip zool, die zorgt voor maximale veiligheid en adhesie, zelfs onder extreme omstandigheden. 

Titan zipper:

Naast bovenstaande aspecten, is er nóg iets dat De Niro laarzen zo bijzonder maakt: De Titan zipper. Deze ultra-sterke rits wordt standaard gemaakt in iedere De Niro rijlaars, zonder extra meerprijs. Doordat deze rits een stuk sterker is dan bij andere merken gebruikelijke ritsen, maakt deze rits De Niro laarzen extra duurzaam. De levensduur van de rits is namelijk een stuk langer, waardoor de gehele laars natuurlijk langer mee gaat. Door deze sterke rits in combinatie met de andere bijzondere technieken en kenmerken van De Niro, kan jij zo lang mogelijk van jouw De Niro laarzen genieten, en blijven die zo lang mogelijk mooi en sterk. 

Geef een reactie